Praktisch - Absolutely Free Festival
foto 1
foto 2

Praktisch

Absolutely Free Festival is een tweedaags ontdekkingsfestival met een sterke focus op duurzaamheid aan de voormalige mijnsite C-mine in Genk. Alternatieve en vernieuwende genres komen aan bod in de vorm van ruim 35 avontuurlijke acts uit binnen- en buitenland. Het festival vindt dit jaar plaats op vrijdag 5 en zaterdag 6 augustus.

GRATIS IS NIET GRATUIT

Absolutely Free Festival is, zoals de naam zegt, GRATIS. Al wil AFF de festivalbezoekers wel op een leuke, positieve wijze duidelijk maken dat gratis niet gratuit is. AFF vraagt de festivalgangers dan ook – helemaal volgens het duurzame gedachtengoed – om ten minste drie lege batterijen mee te brengen als alternatief toegangsgeld. Heb je die batterijen niet? Dan vragen we een kleine bijdrage van 3 euro. Deze actie gebeurt in samenwerking met batterijeninzamelorganisatie Bebat.

DEUREN

  • Vrijdag: deuren 18u, programmatie doorlopend vanaf 18u30.
  • Zaterdag: deuren 13u, programmatie doorlopend vanaf 13u30.

INKOM

De inkom bedraagt minstens 3 lege batterijen. Alle soorten en maten zijn welkom, behalve autobatterijen. Let wel op: we accepteren geen oude apparaten met ingebouwde batterijen. Heb je geen batterijen? Dan vragen we een bescheiden bijdrage van 3 euro.

CASHLESS

Honger of dorst? Op AFF betaal je cashless met Payconiq by Bancontact, download nu de app.
Geen smartphone? Betalen met bankkaart is ook mogelijk.

HOE BEREIK JE ABSOLUTELY FREE FESTIVAL?

Met de auto?
De site ligt vlakbij afrit 31 (Genk-Noord) van de E314, en de Westerring.
Het terrein bevindt zich op amper 1 km van Genk-centrum.
Wie via de E313 komt, neemt afrit 30 en volgt richting Genk/Opglabbeek. Je komt na ongeveer 12 km aan het kruispunt van C-mine. Je gaat links aan de rode lichten. AFF ligt iets verder aan de linkerkant.

Er is gratis parking voor meer dan 1000 wagens op wandelafstand.

TIPS VOOR EEN TOFFE AFF

AFF wil een safe-space zijn voor iedereen. Zie je iets eigenaardigs of voel je je oncomfortabel, aarzel niet om een medewerker aan te spreken. Wij zijn er voor je.

  • Grote zakken of rugzakken laat je best thuis. AFF voorziet geen lockers of vestiaire.
  • Vertrek op tijd! De kans bestaat dat je even moet aanschuiven door extra veiligheidscontroles aan de ingang.
  • Check zeker de Spotify playlist en de timetable op voorhand zodat je weet wanneer je favoriete artiest speelt.
  • Lever je herbruikbare beker steeds terug in en werp je afval in de voorziene vuilbakken. Zo blijft het groene gras voor iedereen zichtbaar.

Heb je meer vragen? Bezoek onze